Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg nej till miljöfarliga påsar och sprid ordet

Annons

Plastpåsen är behändig, tar ringa plats när den är tom, men rymmer mycket. Men den är allt för bra för att bara användas en gång, brännas som sopa, alstra koldioxid och bli en förintad resurs. Den skall användas så länge den fyller sitt ändamål. Då skall påsen hamna i en plaståtervinningscontainer och leva vidare som en resurs för återbruk och inte skräpa ner och förstöra vår natur. Att bojkotta plastpåsen räddar inte jordens miljöproblem men är en uppgift där var och en kan göra en insats.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Samtala och argumentera med bekanta, vänner, obekanta, handlare, butiksinnehavare och personal i varuhus. Uppmuntra expediter att ställa frågan till kunder "Behöver du en påse?", i stället för att förutsätta att så är fallet.

I en affär, lämna tillbaka en plastpåse som man inte har bett om. Använd sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram med flera för att sprida ordet. De flesta tidningar innehåller insändare om plast. Skicka ytterligare en till traktens tidning och/eller Dagens ris. Ta kontakt med och/eller skriv till beslutsfattare i kommun, region, riksdag och regering. Använd och bidra med andra möjligheter.

Men först och främst: Stoppa några rena och torra plastpåsar i inköpskassen och några i en ficka. Använd dem och bojkotta alla andra.

K-G Ahlström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons