Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagan om skyskrapan på torget

Annons

Johan tog en klunk av det goda vinet. Han var lycklig. Äntligen hade han fått tag i den lägenhet han ville ha, nu kunde han sälja sin flermiljonersvilla med glädje.

Han hade länge haft tankar på att flytta men känt att det inte fanns något bostadsområde eller läge i Sundsvall som föll honom i smaken. Men nu! Nu fanns äntligen den fastighet han väntat på, mitt på torget, designad av självaste Gert Wingårdh. En luxuös lägenhet som direkt föll honom i smaken. Johan blev rörd vid tanken. Tänk, han som blivit irriterad när socialdemokraterna återigen kom till makten i Sundsvall. Bostäder till alla, äh, struntprat! Äntligen en kommun som tillvaratog hans intressen.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Läs även: Nytt kvarter i stället för skyskrapa

Johan var hjärtinnerligt trött på allt tjat om det eländiga landstinget och socialtjänstens underskott. Den tärande sektorn, vem bryr sig? Inte han i alla fall. Johan visste att då han blev gammal skulle han köpa sig en plats på ett vårdhem i Saltsjöbaden. Han hade en privat sjukförsäkring så han visste att han garanterat skulle få den vård han behöver den dagen han behöver det. Johan suckade, äntligen hände något positivt i Sundsvall! Den fantastiska skyskrapan mitt på torget, som ett monument över medborgarnas värderingar om det viktiga i livet. Solens strålar når inte längre torget men Johan var övertygad, skyskrapan var ett monument att vara stolt över. I alla fall så länge han bodde kvar, efter det – vem bryr sig?

M. H. Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons