Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt stopp för retroplanerna

/
  • Skribenten tycker att lupiner hör sommaren till.
  • Skribenten vill inte ha höns och odlingslotter i Granloholm.

Annons

Bostadsrättsföreningen Murklan i Granloholm vill att kommunen beviljar odlingslotter för potatisland och hönshus bland sovrum och tvättstugor. Jag hoppas att kommunen sätter stopp för retrovurmen med hänvisning till mögelgifter, ohyra och utsläppen av koldioxid och kväve som följer med närodlandet. I hundratals år har vi svenskar sett till att få det bättre men sedan sextioåttagenerationen tog över samhällsapparaten har det blivit sämre igen.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Frågan är om vi vanliga kommunmedborgare kan lita på kommunen och hålla våra hem rena från ohyra eller om sextioåttorna omvandlat det allmänna till sina intresseorganisationer? I början av sommaren samlade Naturskyddsföreningen in lupiner på Stora torget och enligt medieuppgifter vill man nästa år få hjälp av kommunen för en större demonstration mot lupiner.

Läs även: Lupinfestival på Stora torget – uppmanar till rensning av den skadliga arten

Vill det sig illa tillåter kommunen Granloholm att ta ett steg tillbaka till "Lort-Sverige" genom att återinföra ohyran i bostadsområdet samtidigt som man berövar vanliga människor chansen att få några minuters behövlig kontemplation när bilen passerar de underbara lupinerna i vägkanten.

Många av oss gör inte längre semesterresor än till matbutiken och för oss är lupinerna höjdpunkten på sommarsäsongen medan sextioåttorna på kommunhuset kan resa långt och betala dyrt för semestrar under tropikernas palmer. Miljövännerna har inte bara gjort Sverige svagt igen och återinfört ohyran utan man har också tjänat stora pengar när man spelat ut växterna mot människorna.

Chroonbloom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons