Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD har bytt riktning – ska väljarna känna sig lurade?

Annons
Skribenten menar att SD har tagit en betydligt mer näringslivsvänlig riktning, vilket kan bli en konflikt. Bild: Fredrik Sandberg/TT

SD ser ut att ha goda möjligheter att bli Sveriges största riksdagsparti i valet 2018. Enligt SD själva kommer det att bli omöjligt för andra partier att bilda en regering och föra en politik som inte förhandlar eller samarbetar med SD.

Media har tidigare rapporterat om hur lobbyister till näringslivsorganisationer uppvaktat SD-ledamöter med lyxmiddagar och annat. SD:s ekonomiska politik har sedan tagit en mer näringslivsvänlig riktning. Alltså från att tidigare vilja begränsa skattefinansierade, privata välfärdsvinster till att numera förespråka välfärden på börsen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Näringslivsorganisationerna med Svenskt näringsliv investerar miljontals kronor i opinionsbildning och är en maktfaktor som inte brukar vara tysta om en politik kan ses som negativ för näringslivets tillväxt och lönsamhet. Exempelvis de skattefinansierade privata välfärdsvinsterna försvaras med näbbar och klor. SD vill strypa tillgången av arbetskraft och kunder genom invandrings- och återvandringspolitiken som säljs till väljarna. Alltså den politik som ska lösa alla Sveriges problem. Näringslivets tillväxt och lönsamhet skulle drabbas negativt inklusive välfärdsmarknaden. Alltså lurar helt enkelt SD väljarna eftersom näringslivsorganisationerna inte försvarar tillgången av arbetskraft och kunder?

Pyramidspelet

Läs också:

Sverigedemokraternas valstrategi är enkel att genomskåda

► S: SD är inte på vanligt folks sida – i dag röstar partiet ja till övervinster i välfärden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons