Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: S spelar luftgitarr och räddar oss inte vid nästa lågkonjunktur

Annons
Stefan Löfven. Bild: Janerik Henriksson/TT

Replik på S: Att skära ned på Sveriges kommuner gynnar inte landsbygden, ST 24/4.

Det är ju möjligt att Stefan Löfven menade något helt annat när han uttryckte att landsbygden var till för stadsbor som vill koppla av, men tyvärr är denna inställning symptomatisk för landsbygdspolitiken sedan lång tid tillbaka.

Jasenko Omanovic och Malin Larsson gör ett stort nummer av satsningar som ska äga rum efter(!) valet. Men det är ju lite som att spela luftgitarr eftersom vi inte riktigt vet vilka förutsättningar som då kommer att råda, varken politiskt eller ekonomiskt. Det vi vet med säkerhet är att den nuvarande mandatperioden har förspillts med att hantera en omöjlig migrationspolitik och att landsbygdens intressen har fått stå tillbaka, trots högkonjunktur.

Vad gäller flytten av två mindre verksamheter till Kramfors och Sollefteå så står Sverigedemokraterna förstås bakom detta. Annat är dock lite mer svävande, såsom att man vill "se över" avskrivning av studielån. Det känns inte som en kraftfull satsning.

Sen har vi då Socialdemokraternas och LO:s påstående att Sverigedemokraterna vill spara på välfärden. Det kan se ut så på ett ställe i budgeten, men det beror på att Sverigedemokraterna sänker skatten för pensionärer, vilket indirekt stärker kommunernas kassa. Detta kompenserar vi för så att kommunerna går plus minus noll på just denna åtgärd. Annars sparar vi på migrationen och finansierar därmed både skattesänkningar och välfärdssatsningar.

Inte minst lägre skatt skulle gynna sysselsättning och ett livskraftigt näringsliv över hela landet. Socialdemokratisk bidragspolitik kommer inte att klara oss genom nästa lågkonjunktur.

Runar Filper (SD)

Landsbygdspolitisk talesperson

Läs också:

► L: Du som lever på landsbygden förtjänar bättre än flummiga mål från Stockholm

Trafikverket gör ihärdiga försök att utplåna vår del av landet

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons