Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Situationen behöver förändras vid Gångvikens skola

/

Annons

En stilla undran över ansvarigas oansvarighet. Efter att ha studerat trafikgenomströmningen och bussavgångar från Gångvikens skola är min första tanke. Varför reagerar ingen? Mig veterligen är det 50 km/h i timmen på den aktuella vägsträckan.

Läs även: Sju platser i Sundsvall kan få nya skolor – prislapp på en halv miljard

Är det någon som håller hastighetsbegränsningarna? Nej. Boende med barn i området, varför reagerar ni inte? Nobinas trafikplanerare har lagt bussturen för alla åkandes från Gångviken som en sightseeing tur.

Det tar 50 minuter in till stan för de ungdomar som ska till sina gymnasieskolor. Varför reagerar ingen? Alla bär väl ansvar för att det ska säkert för våra barn att gå till skolan och sina vänner? Varför tar ingen ansvar?

Är det någon på polismyndigheten, Sundsvalls kommun, förälder eller någon kompetent ansvarig på Nobina som kan förklara varför man låter denna sträcka vara ett High Chaparall? Varför man på Nobina anser att det inte behövs en direktbuss från Gångviken/Sundsbruk in till centrum?

Sundsvalls kommun talar stort om att renovera Gångvikens skola. Varför det? Man tar inte ansvar för barnens säkerhet på vägen dit så varför satsa pengar på skolan?

Skärpning. Det finns alla möjligheter att leda om den tunga trafiken, sätta ut hastighetsbegränsare så att bilister måste hålla hastighetsbegränsningen och Nobina kan om de slutar vara så giriga sätta ut en busstur som inte ska gå genom hela norra delen av Sundsvall. Är det någon som vågar, orkar och vill ta ansvar och som faktiskt kan förändra situationen?

Anna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons