Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklara krav från företagare

Annons

Motorn i det svenska jobbskapandet är de små och växande företagen. Det är i dessa företag som investeringar också oftast innebär nya arbetstillfällen.

I stället för att lägga energi på att utveckla sina företag och anställa fler har nu ett antal av länets företagare sett sig tvingade att skriva en debattartikel för att försvara sina verksamheter mot politisk klåfingrighet och ökat skattetryck. Det är mycket tråkigt att de behöver göra den prioriteringen.

Att höja de ungas arbetsgivaravgifter, halvera rutavdraget, skrota valfriheten, göra den svenska arbetsmarknaden ännu mer stelbent och – inte minst – införa en Norrlandsfientlig kilometerskatt är en skadlig politik för Sverige. Trots det är de rödgröna partierna helt inställda på att driva igenom dessa förändringar.

Istället för att försvara redan vunna strider behöver Sverige gå vidare med fler reformer för jobb och företagande. Det finns fortfarande en jobbskaparpotential i vårt land som inte tas tillvara. Trots Centerpartiets och Alliansens förbättringar är Sveriges små och växande företag är ännu överbeskattade och överreglerade, fel som vi stegvis måste komma tillrätta med.

Socialdemokraterna har nu ett val. Släng de jobbfientliga förslagen i soptunnan. Sveriges små och växande företag behöver förbättrade förutsättningar, inte tvärtom.

Emil Källström

Riksdagsledamot för Centerpartiet i Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons