Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukvården är på väg att kollapsa totalt

Annons

Sjukvården i dag: Det är andra gången sedan i onsdags som vi är här, jag och min pappa. Ut ena dagen och in igen dagen efter. Jag undrar vart vården är på väg som skickar hem en snart 90-årig man som är väldigt sjuk.

Brist på vårdpersonal ger brist på vårdplatser, och då åker patienterna ut när de inte ens är stabila och någorlunda färdigbehandlade, och behandling bara har påbörjats. Det verkar som att politikerna tror att det löser sig och bara stoppar huvudet i sanden, och inte tar ett helhetsgrepp om ekonomin och arbetsmiljön inom vården.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Men nu måste politikerna snart ta sitt ansvar och se till att det finns pengar till de resurser som behövs på sjukhuset som ger möjlighet till bra arbetsmiljö för personalen, så att sjuksköterskor med flera vill arbeta här, alla vårdplatser kan öppnas och att man kan ta hand om de som är sjuka och behöver vård. Det finns ju pengar, då sjukhuset har råd med alla stafettsjuksköterskor och stafettläkare.

Men det är väl något annat konto, som det brukar heta. Patientsäkerheten verkar de inte tänka på längre, och nu har de även medarbetarperspektivet att börja tänka på innan personalen också blir sjuk av att arbeta i denna ansträngda miljö på länssjukhuset i Sundsvall.

Det är dags för politikerna att dra upp sina strutshuvuden ur sanden och börja agera innan sjukvården kollapsar totalt.

Hoppas personalen överlever sommaren trots alla sommarersättningar som de dessutom lockar folk med för att avstå sin semester i sommar.

Lotta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons