Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skallerormar och kameler tittar snart fram vid bron

Annons

När Öresundsbron byggdes skapades en konstgjord ö – Pepparholmen. Ön har blivit ett ekologiskt experiment och forskare följer hur vegetation och djurliv vandrar in på ön.

När Sundsvallsbron byggdes skapade Trafikverket två konstgjorda tistelöknar. Trafikplatserna i Skönsberg och Skönsmon. I planerna över bron talade Trafikverket länge och högt om hur vackra de skulle bli med björkar och massor med vitsippor.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Björkar har visserligen kommit på plats – speciellt tätt i Skönsberg – något sorts björklager eller kanske en berså? Men vitsippor och gräs – nej. Det blev sand och tistlar.

Det tog ett år att resa bron ur vattnet och lägga på vägbanan – men gräset och vitsipporna tycks inte ha så hög prioritet – snart har det gått tre år. Snart kommer väl kamelerna och skallerormarna att vandra in i tistelmarkerna på Skönsmon och Skönsberg som djurlivet kring Pepparhomen gör där. Då får Sundsvall verkligen en sevärdhet!

Nej, skärpning nu Trafikverket, var inte pengarna för utsmyckning avsatta i projektet?

Rulla ut lite gräsmattor och sätt några vitsippor så vi slipper kameler, skallerormar, och sandstormar på Skönsmon och i Skönsberg.

Sjumlaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons