Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skanska gör en bra boendemiljö sämre

Annons

Jag förstår inte hur miljökontoret kan tillåta Skanska att ha ett sådant omodernt asfaltverk som anläggning verkar vara. Är det så att återanvändning av nersliten och gammal asfalt kräver andra tekniska lösningar för att göra verksamheten miljövänlig? Ja så är det sannolikt. Myndigheterna med miljökontoret och länsstyrelsen borde sätta press på Skanska och göra en fullständig konsekvensanalys av vilka partiklar som bolmar ut från det gamla asfaltverket över till närliggande bostadsområden.

Vintertid är det inte självklart i vissa städer att köra dubbat på en del gator. Anledningen är att dubben sliter upp partiklar från asfalten och gör luften hälsofarlig. Här har vi ett omodernt asfaltverk som bolmar ut farliga ämnen och som astmatiker/hjärtsjuka har stora problem med.

Som det varit de senaste kvällarna har man inte kunnat öppna fönster eller dörrar för att vädra, eller vara ute på grund av dessa tunga luftföroreningar.

Tur att man inte har småbarn som behöver vara ute i en bra luft på dagar och kvällar. Tänk på det ni föräldrar som har små barn och om företaget Skanska fortsätter med sin miljöfarliga verksamhet. För miljöfarligt tror jag att det är.

Svar önskas från miljökontor och platschefen på Skanska.

Friluft och Hälsa Granloholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons