Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan har problem som måste tas på allvar

Annons

Nu brottas skolan med ekonomiska problem igen. I höstas tillämpades vikarie-, anställnings- och köpstopp för att komma till tals med ekonomin. Skoldirektör Karlstrand och hans ekonomiska chef Ulf Fryklund säger att skolans dåliga ekonomi beror på dåligt ledarskap. De går ut offentligt och misskrediterar sina egna chefer. De talar illa om sina egna chefer, som varje dag tar sitt uppdrag på allra största allvar. Fy skäms, så gör man inte – det om något är dåligt ledarskap.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Intern kritik skall ges till den det berör och inte som nu, i svepande ordalag att dra alla över en kam. Är det bra ledarskap? Som skäl anger man så kallade överanställningar på 300 personer de senaste två åren. Vart har denna siffra kommit ifrån? Den stämmer inte och den är lätt att kolla, inte ens det gjorde man. Vill man bli tagen på allvar bör man hålla sig till fakta. För att vara exakt så är sanningen den att sedan 2011 har förvaltningens personal ökat med 163 personer, inte 300 som Fryklund hävdar. Och inte de sista två åren.

Läs också: Har jag blivit en surgubbe på förtid?

Läs också: Nytt vikariestopp runt hörnet om vi fortsätter så här

Läs också: Välkomnar er in i arbetet för en bättre skola

Skulle det vara på det viset så faller det tillbaka på Fryklund själv. Det borde man ha upptäckt då budgeten lades fast för 2015 och man borde definitivt ha märkt det då budgeten lades fast hösten 2015 för verksamhetsåret 2016.

För hur kan plötsligt 300 personer bara dyka upp så där av en händelse? Det kan uppstå av illa hantering av ekonomin och av faktiska siffror. Det kanske är det som är dåligt ledarskap?

Tillit/Respekt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons