Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolavslutning som kränker barnen

Annons

Vari ligger pedagogiken att spela cd-skivor med artister som sjunger så att inte barnens sång hörs? Det är andra året jag besökt er skolavslutning som helt kränker barnen i skolan.

Vi föräldrar, mor- och farföräldrar som står i publiken är inte intresserade av att höra en massa artister som sjunger och överröstar våra barns sång. Vi vill höra barnens sång även om ni i skolan inte tycker att det är något att erbjuda. Hur kan ni som är utbildade pedagoger tillåta något sådant? Det är väl barnens kunskaper i sång och musik som ska visas och inte de etablerade artisterna? Vad är syftet? Jag ser bara att förfarandet talar om för barnen att de inte duger.

Positivt var dock ett uppträdande av en pojke som sjöng själv när hans kompisar spelade piano och elbas. Uppträdandet fick rungande applåder av publiken. Det är väl så det ska vara.

Det var samma förra året och jag pratade med en musiklärare som jag känner och hon trodde inte det var sant när jag berättade vad som händer i Böle skola i Sörberge. Cd-skivor ska inte användas vid sång på en skolavslutning. Det är bättre att någon spelar piano och barnen sjunger.

Jag hoppas att ni ändrar på detta till nästa år och slutar att kränka våra barn så att de får en bättre självkänsla.

Mormor med flera

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons