Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skönt att slalombacken har stängt – nu slipper vi trafiken på Mogatan

Annons
Boende längs med Mogatan från Fridhemsgatan och söderut har återigen fått stå ut med trafiken på väg till Södra berget i vinter. Bilder: Evelina Ytterbom / Mathias Johansson

Äntligen har slalombacken på Södra berget stängt för säsongen! Och vi som bor efter Mogatan från Fridhemsgatan söderut slipper den – av oss och merparten av kommunens anställda – oönskade biltrafiken till och från backen. Oönskad därför att förra hösten bestämdes att Mogatuinfarten till backen skulle stängas med en bom. Slalomfolket hänvisades till den nyanlagda vägen bredvid den gamla åtgärdade soptippen. En stor och bred väg utan bebyggelse, till skillnad från smala Mogatan med villor på båda sidor.

En stor skylt sattes upp vid korsningen Östermovägen/Enhörningsvägen och Enhörningsvägen blev huvudled med väjningsplikt på Östermovägen.

Så långt allt väl. Men det dröjde inte länge innan bommen fälldes upp, för hela vintern, och merparten av slalomåkarna var tillbaka på Mogatan, som är begränsad till 30 km/h. De som körde i den beskedliga hastigheten var lätt räknade.

Kickan Bergman

Mogatanbo

Läs också:

Förbud skapar irritation – begränsa hur många mil man får köra i stället

Bygg en ny bro så vi slipper krypkörningen hem från jobbet varje dag

Många av oss är inte mogna att framföra ett fordon

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons