Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyskrapa kan bli Stödes räddning

Annons

Det har varit mycket prat om en skyskrapa på Stora torget. Jag tycker att en skyskrapa inte är ett särskilt intelligent förslag. Det finns bättre idéer.

Själv vill jag komma med förslaget att bygga delar av gamla Norrmalm på tomten bredvid torget. Till glädje för både gamla och unga, och en bit historia som väcks till liv och hänger ihop med Stenstan. En skyskrapa är rätt så livlös. Norrmalm är fortfarande levande i våra hjärtan.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Om mitt förslag skulle bli verklighet tar jag inget högt arvode. Att få vara med och planera i staden räcker som belöning. Vi är säkert många Sundsvallsbor som har bra idéer för att utveckla och förbättra vår stad. Varför inte skapa en idébank? Och anställ en kompetent stadsarkitekt genast, så att inte nästa stora bostadsområde blir så trist som det på Norra kajen. Och tänk på att alla inte kan satsa miljoner på en lägenhet. En trevlig hyreslägenhet passar de flestas plånbok.

Jag har själv några förslag till idébanken. Bygg om alla kiosker i centrum i en enhetlig stil. Anslut Esplanaden vid Storgatan och bygg ett hyreshus mellan Storgatan och Navet, gärna ett lite ovanligt hus. Gör bostäder i gamla SDC-huset på Björneborgsgatan och bygg ut Granloholm mot Timmervägen.

Och så skyskrapan vid torget, vad gör vi med den? Jo, den flyttar vi ut till landet och får befolkningen där att öka. Kanske platsen kan bli Stöde, Stödeborna hade ju en kampanj för en del år sedan att fler skulle flytta dit. Kanske plankan passar där och blir räddningsplankan.

Sundsvallsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons