Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slingra er inte, S

/

Annons

Slutreplik på "Problemen försvinner inte av sig själv", ST 30 september.

Susanne Eberstein och Ingemar Nilsson (S), vi frågade er som riksdagsledamöter om ni står bakom den nya fastighetsskatten; om ni vill underlätta för kommunerna att kunna vältra över kostnader för nya och upprustade kommunala gator och allmänna platser på enskilda husägare, genom att införa en gatukostnadstaxa och samtidigt slopa medborgarinflytandet (samrådet).

Ni svarar att så länge det inte finns någon proposition på riksdagens bord så kan ni inte ta ställning. Men politik är att vilja. Det finns massor av frågor som inte ligger på riksdagens bord. Ni har väl en åsikt ändå?

Vidare; Villaägarna har inte sagt att reglerna är krångliga. Vi har sagt att de borde avskaffas. Vi anser nämligen att kommunala gator och allmänna platser är till nytta för alla kommuninvånare och därför borde skattefinansieras.

Om riksdagen ger kommunerna rätt att införa en gatukostnadstaxa så kommer problemen med gatukostnader att sprida sig över hela landet, från dagens 37 till alla 290 kommuner. Då kommer enskilda husägare – även i Sundsvall – att få betala gatukostnader på flera hundratusen kronor utan att ha något att säga till om.

Så länge vi inte får något klart besked från er kan vi inte annat än att dra slutsatsen att ni, Susanne Eberstein och Ingemar Nilsson, kommer att rösta ja till den nya fastighetsskatten.

Lena Södersten

Förbundsjurist, Villaägarnas Riksförbund

Erik Thunström

Ordförande, Villaägarna i Sundsvall med omnejd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons