Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snälla du som inte vågar köra fortare än 70 på E4, välj en annan väg

Annons
Skribenten uppmanar de trafikanter som inte vågar hålla 110 på motorvägen att välja en väg med lägre hastighetsbegränsning. Bilder: Johan Engman / Martina Holmberg/TT

Kära trafikant, pensionär och du som är obekväm med E4:ans höga hastighet. Ni finns överallt. Flertalet gånger hamnar vi bakom er på E4, häromdagen mellan Timrå och Birsta, och varje gång ställer jag mig frågan: Varför?

Vi har en vacker liten väg på nedsidan E4 som också leder till Birsta och i själva verket hela vägen till Sundsvall eller Söråker om man så önskar, en fin 50-70-väg.

Vill du, kära medtrafikant, köra i 60-70 så välj den vägen i stället. Egentligen är inte själva problemet att du totalt blockar en fil och retar upp dem bakom (så bråttom ska vi inte ha när vi är ute och åker). Du är rent av farlig när du väljer motorvägen i den hastigheten. Jag vill inte köra på dig och jag vill heller inte själv bli påkörd bakifrån av förare som inte hinner uppfatta din och därmed vår hastighet.

En allt för hög hastighet är minst lika farlig som en allt för låg hastighet.

Tråkigt nog är risken för olyckor betydande när vi hamnar bakom dig. Kära 60-70-trafikant, välj en annan väg för din och andras säkerhet. Jag är rädd om er och mig själv, jag vädjar till dig att se över andra alternativ på vägar så att du och vi andra får en säker färd och alla får komma hem till sina familjer.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Till den andra risk-gruppen: Ni som gör allmänt dumma omkörningar, i en allt för hög hastighet, ja, vad ska man säga? Om ni vill riskera ert liv är det tråkigt men riskera inte mitt liv för att du inte har omdöme och vett till annat.

Summa summarum, en allt för hög hastighet är minst lika farlig som en allt för låg hastighet, många av er retar säkert upp er på de som kör 40 kilometer i timmen för fort, samma fara gäller er som kör 40 kilometer i timmen för sakta. 150 på E4 är inte okej, men det är inte heller 60–70.

Väl mött, vi alla vill njuta av sommaren och våra nära och kära.

Kära trafikant

Läs också:

Fri fart och farliga omkörningar på trottoaren – i Bredsand verkar inga lagar gälla i trafiken

Många av oss är inte mogna att framföra ett fordon

Hur tänkte du när du gjorde en u-sväng på motorvägen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons