Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snökrig vid tomtgränsen

/

Annons

SMHI lovar mer snö. Till glädje för dem som vill åka skidor, snöskoter. En icke fullt så rolig följd av snöandet är snöskottningen. Det är ok att skotta sin egen tomt och uppfart. Men när man även måste skotta grannars snö är det inte fullt så roligt.

På kommunens hemsida sundsvall.se/sandningochskottning står det klart och tydligt vad som gäller. Trots det så är det väldigt många som kör ut snön från uppfarten och infarten över till andra sidan gatan. Nästa gång gatan plogas får de som bor på den sidan all snö i infarten.

Redan efter den ringa snömängd som kom i helgen är det många kubikmeter snö som ligger på gatan. Den är en meter smalare på grund av snön som skottats ut på den.

En vanlig ursäkt är det finns ingenstans att lägga den. Trots att de har tomter på över 1 000 kvm. Men det är för jobbigt. Sedan ser man samma personer lägga ner en massa tid på träning på gymmet.

Såvitt jag vet är det inte förbjudet att lägga snö på sin egen tomt. Det är väl bara att säga till tycker många. Men man vill man inte förstöra grannsämjan genom att påtala det. Men kommunen skulle kunna ålägga entrepenörerna som plogar att rapportera när de går för långt.

Frustrerad snöskottare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons