Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Som fattig och sjuk har man inte en chans"

/

Annons

Vilken människa tycker inte om att bli jagad av kronofogden, när man är fattig och sjuk. Ändå kan fogden ta mycket på din sjukpension. vad gör man? Man överklagar för man anser att de har fel. Men de ser inte sanningen som jag ser den. Dom har sina uträkningsmedtoder som de följer och då har de rätt jämt, som fattig och sjuk har man inte en chans. Svaga människor är ständigt utsatt. Som jag till exempel jag fick en sjukdom som jag inte bad om, den heter multiple skleros eller ms. jag hade fruktanvärda år, sjukdomen höll på att ta ett ernormt grepp om mig, jag ville ta mitt liv. Jag såg mörker bara. En dag var min son på besök på sjukhuset, han var 7-8 år gammal, han sa till mamma i hissen på sjukhuset, när de skulle åka hem, jag hörde, pappa ska väl inte dö?

Efter det sa något i min kropp och stjäl, nej det ska inte sjukdomen få göra, jag ska vinna tänkte jag.

Sedan följde år av kamp mot ms, jag vägde 60 kg, gick med rullator för att kunna gå, fick ligga ned för att se TV och mycket annat negativt. Jag lovade min son. Men nu vill kronofoden trycka ned mig. Förstöra det jag byggt upp genom åren.  idag har jag ms som sagt, högt blodtryck, fel på ämnesomsättningen, magtarm sjukdomar med mera. Meningen från min son gav mig styrka.

Men idag vill kronofogden något annat. Ta så mycket på min sjukpension som man vill. över 2100,kronor per månad. Nu väcks min sons ord till liv. Jag vill, men frågan är också; orkar jag?

jag har slagits med MS som tog min hälsa, mitt jobb, mina arbetskamrater, mitt föreningsliv, tog min inkomst och mitt friska jag.

Leif Nyström

sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons