Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som nyinflyttad blev jag förtjust i Tranviken – vad har nu hänt med vårt Hawaii?

Annons

När jag flyttade upp till Sundsvall blev jag av nyfunna vänner snart introducerad till sånt som de var stolta över att visa upp i sin stad. Det gällde till exempel vackra platser i den norrländska naturen, kulturskatter från såväl gången tid som nutid och olika friluftsmöjligheter under alla våra årstider, främst då vinter- och sommarsporter.

Så det blev skidor i vår härliga terräng och många härliga sommarbad i havet. Bland Alnös många stränder kom Tranviken att bli ett kärt utflyktsmål. Själva utbyggnaden med pooler, bastu och restaurang tror jag faktiskt att SCA bekostade och skänkte till kommunen. Badet blev mycket populärt och besöktes flitigt av Sundsvallsbor och turister. Under många år satsade också kommunen på gratis badresor för barn till Tranviken, då med personal på plats. Jag har faktiskt också på vykort sett bilder från den gångna tid då badbåtarna från stan ankrade vid Tranvikens då väl utnyttjade ångbåtsbrygga.

Men vad har nu hänt med vårt Hawaii, Tranviken? Den borde vara en stolthet för Sundsvall – men är i dag i stället tyvärr en mycket illa skött tillgång i kommunen. Jag tycker att det är en stor skam att se vad som hänt med denna attraktiva sommarbegivenhet i Sundsvall.

Sundsvall, vakna!

Berit Andersson (KD)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons