Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarjobbare prioriteras i Sundsvall

Annons

Replik på inlägget "Villkoren för sommarjobbare är ett skämt", ST 19 juni.

Vi vill gärna beskriva det avtal som gäller för dessa sommarjobbare.

Sundsvalls kommun har – till skillnad från många andra kommuner – valt att följa de avtal som gäller inom fackförbundet Kommunal. Det avtalet innebär att feriearbetare som är 17 år och yngre har en timlön på 67 kronor. Är man 18 år och äldre är lönen 81 kronor i timmen. För samtliga utgår dessutom en semesterersättning på 15,40 kronor i timmen.

Feriearbetena är prioriterade inom Sundsvalls kommun, 2015 satsas tio miljoner kronor på verksamheten, och ovanstående villkor gäller för alla feriearbetare i kommunen. När det gäller de 250 ungdomar som jobbar med SM-veckan, så får samtliga tre veckors lön (femton arbetsdagar), men eftersom deras tjänster behövs även under kvällar och helger, så utgår i stället kompledighet.

I praktiken innebär det att många av ungdomarna kommer att kompenseras med lediga dagar, men att de får ersättning för samtliga femton arbetsdagar. Vi tror och hoppas på att ungdomarna får ett spännande och meningsfullt sommarjobb med det största idrottsevenemanget som någonsin genomförts i Sundsvall.

Elisabeth Byström

Projektledare SM-veckan

Lars-Ove Johansson

Ungdoms- och fritidschef, Sundsvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons