Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora torget kan bli Sundsvalls vardagsrum

Annons

Upplåt en del av torget till bakluckeloppis onsdagar och lördagar. Blir det populärt, utöka till fler dagar. Uppstår trängsel, inför ett bokningssystem på kommunens hemsida. Kommunen kan även tillhandahålla prismärkare och marknadsstånd med tak till de som behöver. Kostnadsfritt.

För den stadigvarande torghandeln kan mycket förbättras. I dag kostar en marknadsplats 10 535 kronor per år (exklusive el, vatten, toalett, sophämtning). Kostnaden ska naturligtvis vara noll kronor. Frågan borde snarare vara om inte kommunen kan gå in och subventionera F-skattade torghandlare och i så fall med hur mycket.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Förresten, är det någon som undrat varför torget ofta är tomt på söndagar? Svaret återfinns i en av de befallningar som Gud enligt uppgift ska ha gett muntligen till Mose mer än tusen år före vår tideräkning. Det där om att helga vilodagen. Kommunens förbud mot torghandel på söndagar är med andra ord en kvarleva från när Bibeln hade inflytande över ordningsföreskrifterna. Om de ansvariga kunde vara så vänliga att anpassa föreskrifterna till år 2016 så vore det jättebra. Tack.

Så gör vi åter Stora torget till Sundsvalls vardagsrum. Inte med storvulna byggprojekt, det ena galnare än det andra. Och det bästa av allt: Ledsnar vi på bakluckeloppisar och grönsaksstånd så är det bara att lossa handbromsen och rulla iväg – och vips finns där ett torg öppet för andra förslag.

SNM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons