Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stornorrland – då är det kört för Sundsvall

Annons

Jag vill varna för detta Stornorrland som inte är något annat än en våt dröm från Umeås sida.

Jag minns att det gjordes massor av fina uppskattade tv-program i Sundsvall. Plötsligt skulle Sundsvalls tv bomma igen och flyttas upp till Umeå.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Förr om åren kunde man ringa till polisen i Sundsvall vid nödläge och vara tillfreds över att en patrull ryckte ut till rätt adress. I dag ringer Sundsvalls- bor och Östersundsbor till Umeå när det uppstår bråk i Sundsvall eller Östersund. Onödig tid försvinner till att förklara geografisk position och sedan händer det också att utryckningsfordonen dirigeras till fel plats. Det är till Umeå som Sundsvalls och Östersunds larmtjänster har försvunnit. Vad blev bättre? Vad blev sämre?

Det saknas naturlig koppling mellan Sundsvall och Umeå. I ett Umeåkontrollerat Stornorrland är det kört för Sundsvall. Kört för Sundsvall är det ändå om man ska tro på Umeås kommunalråd. ”Nu är det kört för Sundsvall”, skanderade kommunalrådet när han ombads kommentera invigningen av Ikea i Umeå. Allt man kan säga är att med en sådan vän som Umeå försvinner behovet av en fiende.

Sundsvall måste vägra Stornorrland och gå samma väg som Hudiksvall och Gnarp. Inte som Stekenjokk och Jokkmokk.

Valle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons