Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stressad mamma: Väntan på förskoleplats innebär en ständig oro

Annons
Skribenten har sin dotter i kö till förskolan men räknar inte med att få sina önskemål tillgodosedda. Bild: Hasse Holmberg/TT

Med anledning av insändaren Tillfällig förskola i några månader innan byte till förstahandsvalet – Timrå kommun värnar inte om barnen, ST 19/3.

Jag håller med skribenten angående förskola inom Timrå kommun. Det är lika illa i Sundsvalls kommun. Man får känna en enorm oro och stress inför dagisplats. Det är ingen idé att kolla över alternativen och fastna för något som känns bra för man kommer varken få sitt första, andra eller tredje alternativ. Jag och min sambo har vår dotter i kö och jag har ringt och mejlat placeringshandläggarna ett antal gånger då det börjar närma sig det datum vi sökt plats för. Vi får till svar att det inte finns plats i området där vi bor eller närliggande och de tillfälliga lokalerna är också fulla.

För Plus-kunder: 200 miljoner satsas på nya förskolor i Sundsvall – här ska de byggas

Jag är skyldig att anmäla 60 dagar innan om eventuell föräldraledighet till arbetsgivaren vilket jag inte kunnat. Tur att de förstår situationen och kan ta det med kort varsel om det krisar, men ändå. Nu är det två veckor tills vi ska ha en plats och vi har ännu inte fått svar och får bara höra att det är brist på personal och lokaler. Om mina föräldradagar tar slut, får jag då fler av er, kommunen? Hur tänker ni lösa dessa situationer? Jag hörde av placeringshandläggarna att ni ska ha krismöten men verkar inte ske mycket.

Det borde finnas så mycket fakta om hur många barn det beräknas födas och hur många förskoleplatser det finns att ni kan förbereda er.

Vi bor i Bosvedjan och kunde kanske få plats i Bredsand längre fram. Va?! Det är ju orimligt och vår vardag kommer inte fungera då. Sedan att byta plats efter ett tag om det dyker upp något närmare, visst, men tänk på barnen som insändaren i Timrå skrev. Barnen är små och behöver rutin och trygghet.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag tycker att det borde finnas så mycket fakta om hur många barn det beräknas födas och hur många förskoleplatser det finns att ni kan förbereda er och påbörja byggandet av nya förskolor.

Det finns också en del förskolor som är mer populära vilket gör att andra familjer söker dem fast de inte bor i det området vilket gör att vi som faktiskt bor där får plats långt, långt från vårt eller närliggande bostadsområde, vilket inte är okej.

Hoppas på en förändring snarast!

Stressad mamma

Läs också:

Låt Timrås barnskötare vidareutbilda sig till förskollärare med bibehållen lön

Vad är viktigast – idrottsarenor eller förskoleplatser?

Låt barnen gå på närmsta förskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons