Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stukat arbetsbi får nöja sig med 706 kronor per dag

Annons

Jag var besviken tidigare, men nu är jag förbannad. Man har jobbat hela livet och försörjt dessa seglare på unga års dåliga kontakter med politiska ungdomsförbund. Dessa personer som blev kvar och festade och hade roligt är nu våra ledare, de som inte tog ansvar och sökte ett jobb.

Men när de personer som försörjt dem vill ha ersättning för förlorad inkomst, då har man satt en gräns att över 706 kronor per dag får du inte tjäna. Vad är gränsen för en person med ett politiskt uppdrag? Det ger 21 806 på 31 dagar på en månad, om jag betalat in skatt i 500 år mer än det beloppet så betyder det inget.

En dålig politiker har ingen sådan gräns, vi betalar deras höga löner och allt annat, men fy om en arbetare inte kan jobba. Arbetsbina måste jobba för att förse den allt mer krävande drottningen med honung, som vi gör för den allt mer krävande politikern.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Var finns den heltidspolitiker som lyder under arbetsbinas lagar, blir dessa sjukskrivna så lider de inte av radikalt minskad inkomst. Blir de tvungna att avsluta sin karriär så lider de inte heller som vanligt folk.

Det är väldigt lätt att sätta gränser när dessa gränser inte gäller för en själv. Om man säger att sjukförsäkringen skall gälla 90 procent av din lön, då ska det gälla också. Att sedan begränsa det till ett maxbelopp per dag ser jag som ett avtalsbrott. Om detta ska gälla så ska det gälla för hela samhället och politiker ska inte få köpa privata försäkringar. De ska som vi leva sina flotta liv på 706 kronor per dag.

Lurad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons