Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall behöver fler parkeringshus

Annons

I takt med att Sundsvall utvecklas behöver vi se över hur vi parkerar bilar. När intresset växer för att bebygga mark i bra lägen som vi idag bara använder för parkering behöver vi hitta lämpliga platser för att i stället kunna bygga p-hus. När vi nu arbetat med ett åtgärdsprogram för friskare luft, ser vi också att vi av miljöskäl behöver ordna bättre parkeringsmöjligheter för besökare. Att där öka möjligheterna till ytterligare parkeringsytor kommer att minska trafiken som behöver köra över Selångerån samt underlätta för den som söker parkeringsplats vilket minskar utsläpp och trängsel.

Inom Moderaterna ser vi ett antal lämpliga platser för detta. En plats där det redan är planerat för parkeringshus och där vi tämligen omgående kan ”sätta spaden i backen”, är tomten bakom restaurang Brandstation och gamla Posten i kvarteret Borgmästaren. Det är ett bra geografiskt läge som har god trafikförsörjning. På längre sikt ser vi också andra möjliga platser för parkeringshus. Exempelvis vid Västra station nära stora arbetsplatser och den så kallade Gasverkstomten där Sundsvall Energi ligger, samt i kvarteret Stuvaren, båda med närhet till kommande resecentrum.

Vi fortsätter arbetet med att få fler att välja buss, gång och cykel, men också att få de som behöver använda bil att göra det på ett effektivt och miljövänligt sätt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons