Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall håller på att bli en spökstad

/
  • Skribenten föreslår fyra timmar gratis parkering i Sundsvall.

Annons

En efter en lägger butikerna ner, antal besökare i centrum minskar för varje dag. Sundsvall håller på att bli en spökstad, och vad beror det på? Våra beslutsfattare har suttit och sovit, för varningssignalerna har ju funnits i många år men man har bara blundat för problemen som är bland annat parkeringseländet i centrum. Exempelvis när man efter mycket snurrande äntligen hittar en parkering så skall man lägga i 20 kronor för två timmar. Efter utgången tid skall man tillbaka till bilen och lägga i 20 kronor igen. Då har man blivit rejält irriterad, speciellt om man sitter och äter eller fikar.

Kommer man några minuter för sent så kostar det 500 kronor i böter. Nästa shoppingdag blir i Birsta med gratisparkering hela dagen. Varför har inte Birsta parkeringsavgifter? Därför att man väljer att få kunder till butikerna i stället.

Nu är loppet kört, och avfolkningen sker i en rasande fart. Förslag för att vända trenden är att införa gratis parkering med tidsbegränsning fyra timmar via parkeringsskiva. Bygg ett stort parkeringshus centralt som kan svälja alla bilar från shoppande Sundsvallsbor. Fastighetsägarna måste ta sitt ansvar och sänka de höga butikshyrorna. Alternativet är tomma lokaler och inga hyror alls. Alla vill vi väl ha ett levande Sundsvalls centrum, men då är det väldigt hög tid att beslutsfattarna får ändan ur vagnen och fattar de rätta besluten snabbt.

Kalle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons