Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall kan fixa sitt eget nationaldagsfirande

Annons

Sundsvall har under åren utmärkt sig som en stad med väldigt högt deltagande vid nationaldagsfirandet. Nytt för i år är att kommunen valde att ge anbudet för eventet till ett Stockholmsföretag. Motiveringen till det är att eventbolaget lockande med att ge oss Sundsvallsbor ett firande med öppenhet och mångfald.

Öppenhet står enligt eventets vd Erik Ohlsson, Jon Henrik Fjällgren för på grund av sin levnadshistoria. Jon Henrik har vi Sundsvallsbor haft nöjet att höra tidigare, då han i fjol var bokad på torget. Mångfalden ska då alla de föreningar, hantverkare och kreativa Sundsvallsbor som deltagit under tidigare år också ha lyckats med, således inga nyheter.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

"Kul att få in nya ansikten på Sundsvalls eventmarknad" säger Arianne Sundman (S), uppdragsgivare och kommunalfullmäktiges ordförande. Som verksam och boende i Sundsvall föredrar jag att den ekonomi och de arbetstillfällen som eventet genererar stannar inom kommunen. Det borde vara ett självklart tänk hos de som representerar oss kommuninnevånare. Nog har vi bevisat och fått erkännande att vi besitter kapaciteten att anordna vårt eget nationalfirande och andra event – utan att konsultera ett företag med säte i Stockholm.

Elisabeth Ström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons