Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls centrum är inte bara Stora torget

Annons

En replik på "Ett pekfinger mot skyn", ST 27 maj.

Nej, Tomas Melander, Sundsvallsbor som har synpunkter på höghuset på Stora torget är inte gnälliga. Samhällsplanering ska ske med, inte åt, medborgarna. Sundsvallsborna ska kunna komma med idéer och synpunkter på hur det ska se ut i stan. Sedan ska tjänstemännen på ett kompetent sätt analysera, sammanställa och utvärdera idéerna och göra ett sammanvägt förslag till politikerna, som fattar beslut. Det kallas demokrati och både du och jag anser att det är väldigt viktigt.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Ett höghus i Sundsvall kan bli ett värdefullt tillskott men varför ska det just stå på Stora torget? Sundsvalls centrum består av mer än torget. Att det kommer ett förslag från en duktig entreprenör och en känd arkitekt betyder inte att man måste säga ja och amen. Placeringen måste få diskuteras. Stenstan är något vi är stolta över, värnar om, och ett höghus mitt i är klart kontroversiellt. Det är klart att ingrepp där måste få diskuteras.

Det finns en tomt längst ut på spetsen av Inre Hamnen som ännu inte är bebyggd. Ett höghus på den tomten skulle vare ett utropstecken för Sundsvall för alla de som passerar på bron, och för alla som över huvudtaget ser stan. Ett mera prestigefyllt läge finns inte i stan. När gamla E4 blir ombyggd till stadsgata så kommer Inre Hamnen och Stenstan att länkas ihop och då kännas om en självklar del av centrum. Den placeringen ser jag gärna att man lyfter in i diskussionen. För visst behöver stan utvecklas, där är vi överens.

ML Henriksson

Sundsvallsbo i fyra decennier

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons