Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls politiker gillar ohållbara miljöalternativ

Annons

Nyhamns industriområde står övergivet, fullt av miljögifter som till exempel de direkt hälsofarliga dioxin, arsenik, PCB och bly. På kommunens egen hemsida står det att kostnaden för att sanera området beräknas till mellan 80 och 150 miljoner kronor, och att de kostnaderna inte är något som Sundsvalls kommunalpolitiker tycker att kommuninnevånarna ska behöva betala för. SCA är ett av företagen som bedrivit verksamhet på detta skandalområde.

Vad kommunen däremot anser att Sundsvalls skattebetalare ska räkna med att betala när det kommer till miljöförstöring de närmaste 50-100 åren är att vi ska vilja betala 700 miljoner kronor åt SCA. Allt för att de ska kunna spränga bort hela Korstaberget och asfaltera hela Petersvik, där man just kastat ut familjer och barn ur sina hem.

Det värsta i den här historien är just att kommunen sökt miljöprövning i miljödomstolen för att få dispens att dumpa ytterligare miljögifter i havet runtom i Sundsvall. Bland annat strax utanför Juniskär i det skandalomsusade Petersviksprojektet, som vårt kommunalråd och övriga politiker tystat ner det senaste halvåret. Det trots massiva protester från invånarna samt att det uppdagat sig att de framtagna siffrorna som ligger till grund för projektet är falska och påhittade.

Cecilia

Se även: 70 områden kan vara förgiftade

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons