Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsborna börjar tröttna på gnällspikar, krösamajor och domedagsprofeter – fakta behövs i debatten

Annons

Jag blir bedrövad när jag 24/10 läser signaturen ”Bedrövad stadsbo”:s insändare "Politikerna gör allt för att skynda på butiksdöden i Sundsvalls stad". Jag blir bedrövad över att insändaren är helt påverkad av bittra känslor, men med avsaknad av förnuft och fakta.

Visst, fakta är att en del butiker lämnar staden, men sen börjar domedagssvamlet.

För sanningen är att största anledningen till att ett antal butiker försvunnit i stan är främst e-handeln, inte Birsta eller Sundsvallspolitiker. Fakta!

Du skriver att kommunen tar bort filer så att man måste åka runt hela stan. Jag misstänker att du menar gamla E4, genom stan, som snart ska smalnas av på en begränsad sträcka. Men redan ifjol tog man tillfälligt bort två filer just där, då det grävdes, och det påverkade inte trafiken nämnvärt. Folk behöver inte åka runt! Fakta!

Det finns p-platser i Sundsvall som dessutom är gratis på helger och kvällar, enligt insändarskribenten.

Du orkar inte gå in på p-avgifterna. Synd, eftersom du då kunde ha nämnt att man står gratis på många centrala p-platser efter kl. 16 på vardagar samt på helger. Och det finns gott om p-platser. Framför allt i våra stora p-hus, där det dessutom finns motorvärmarplatser. Fakta!

Läs också:  Om du anstränger dig lite finns det gott om p-platser – att åka till Birsta gynnar knappast centrumhandeln

Du gnäller på politiker och kommun, men det görs mycket för stan. Upprustningen kring Selångersån, uppfräschningen av Olof Palmes Torg, fler boende i stan, snart ersätts Navet av en tryggare busshållplats och mycket mer. Numera finns också en heltidsanställd projektledare som ska jobba för Stenstans utveckling. Fakta!

Jag blir bedrövad över människor som bara pratar illa om Stenstan. Som pratar om en död stad, men som själva är en stor anledning till att staden riskerar ett sämre rykte. Som pratar om det dåliga butiksutbudet, men som själva knappt handlar i stan. Som älskar att prata problem men aldrig har en lösning.

Jag märker dock i min omgivning att Sundsvallsborna börjar tröttna på gnällspikar, krösamajor och domedagsprofeter. Tack och lov. Då kan vi tillsammans börja prata gott om stan. För det är tillsammans som vi har makten att vända utvecklingen. Fakta!

Leve Stenstan!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons