Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supa efter olyckan borde vara förbjudet

Annons

Nu har det hänt igen. En långtradare välte på E4 norr om Gävle och vägen spärrades av i norrgående riktning. Efter olyckan hävdar föraren – som i polisens nykterhetskontroll visade sig vara påverkad – att han drack alkohol efter att han kört på tok med långtradaren. Det är det som i dagligt tal kallas eftersupning.

Läs också: Misstänkt rattfull förare välte släp framför polis

I Norge har detta varit olagligt i många år. Man får inte dricka alkohol sex timmar efter en sådan trafikincident. Partierna i riksdagen var för några år sedan överens om att vi ska ha en lag mot eftersupning också i Sverige. Men nu fegar regeringen ur. Olyckan norr om Gävle visar på det ohållbara.

Det är dags nu, riksdagsledamöter, visa kurage. Ta ett beslut om att x antal timmar efter en trafikincident som man varit med om ska det vara förbjudet att dricka alkohol. Då slipper vi i framtiden sådana här dumheter.

Varför skriver jag? Jo, min och MHF:s vision är att ingen ska dö av rattfylleri, och detta är ett av de verktyg som behövs för att nå visionen. Kom igen nu, regering och riksdag. Visa mod nu. Ni vill väl heller inte möta en sådan här trafikant då ni är ute och kör med vänner och familj?

Göran Sydhage

Vd på MHF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons