Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt Näringsliv: Låt företagsreformer stå i centrum i valet

Annons
Bara fem procent av inskrivna arbetslösa som får jobb får informationen genom en arbetsförmedlare, skriver Anna Hedensjö Johansson, regionchef för Svenskt Näringsliv, samt Edward Hamilton, arbetsmarknadsexpert.

Västernorrlands län har ett stort rekryteringsgap. Samtidigt som företagen efterfrågar personal i ökande grad är arbetslösheten skyhög. Nu krävs offensiva reformer och jobbfrågan måste högst upp på dagordningen inför valrörelsen.

Utmaningarna är tudelade. Å ena sidan råder en tydlig arbetskraftsbrist och enbart på Arbetsförmedlingens platsbank finns cirka 2 400 lediga jobb. Å andra sidan är arbetslösheten hög och särskilt påtaglig bland unga och utrikes födda.

Läs också: Ylva Johansson (S): Nu går det snabbare för nyanlända att få jobb

Det låter ibland i debatten som om problemet med ungdomsarbetslösheten är löst. Det är inte sant. Enligt SCB ligger arbetslösheten bland unga mellan 15-24 år på 21 procent i Västernorrland. Antalet inskrivna utomeuropeiskt födda ungdomar är nästan 550 personer.

Det är förvisso bra att regeringen har satsat på Yrkeshögskola och försökt slå ihop olika lönestöd det senaste året, men det räcker inte för att åtgärda svåra strukturproblem och reformerna kommer för sent. Åtgärderna har inte heller lyft. Det finns bara tre traineejobb i hela länet, trots löften om tusentals platser över hela landet.

Inför valrörelsen vill vi se en rejäl debatt om jobbreformer

Inför valrörelsen vill vi se en rejäl debatt om jobbreformer. Vi efterlyser en inriktning som möjliggör riktiga jobb, i riktiga företag. LAS behöver reformeras. Yrkesutbildningarna behöver snäppas upp. Drivkrafterna till arbete måste stärkas genom tydligare kontroller i arbetslöshetsunderstödet.  

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Samtidigt behöver vi slakta en del heliga kor. Ett exempel är Arbetsförmedlingen (AF). I dag lider myndigheten av stora förtroendeproblem och våra medlemsföretag vittnar om betydande problem i kontakter med myndigheten, trots åratal av internt reformarbete. Man kan även ifrågasätta värdet av AF som rekryteringskanal.

Företagens villkor är grunden för att komma åt länets strukturella arbetslöshet. Då krävs verkningsfulla reformer. Detta måste vara utgångspunkten för en diskussion om framtidens arbetsmarknad.

Edward Hamilton, Arbetsmarknadsexpert Svenskt Näringsliv

Anna Hedensjö Johansson, Regionchef Svenskt Näringsliv

Läs också:

Bra chanser till framtida jobb i den växande byggbranschen

TCO-väljarna: Förändra las är inte det bästa sättet att sänka arbetslösheten

Svenskt näringsliv: Gamla regler hindrar nya jobb – dags att släppa på förbuden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons