Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraternas valstrategi är enkel att genomskåda

Annons
Jimmie Åkesson (SD) och Oscar Sjöstedt (SD). Bild: Anders Wiklund/TT

Det har aldrig varit så lätt någon gång under ett val att räkna ut ett politiskt parti och deras valstrategi. Från en fråga (invandringen) till alla välfärdsfrågor i landet som helhet.

Tro nu inte att större delen av befolkningen skulle köpa ett sådant valfläskkoncept. Vi har varit minröjare förut och avslöjat var marken är undergrävd. Den strategi ni har försökt att räkna ut att få röster som skulle ta er till maktens kärncentrum, den finns också i våra historieböcker för all framtid. Och vi är mycket väl pålästa kring hur allt fungerar för att komma över och förbi er grundstrategiska ideologiska kärna, nämligen att helt själva styra ett lands befolkning.

Det är ju så att de flesta av oss följer debatterna kring det politiska spelet, värderar och analyserar varje ord, tar dem i munnen och gör ett provsmak. När smaken är besk och smakar illa spottas den omedelbart ner i slasktratten.

Om den politiska debatten har en seriös ideologi och rötterna stadigt fastvuxna i marken som står stadigt utan att vackla, då är det en annan sak. Men när känslan blir att rotsystemet börjat ruttna, kvistarna blir gråa och bladen får konstiga utskott, då är det dags att bättre tänka efter före på valdagen.

Spelevinken

Läs också:

Mycket snack om migrationspolitik från regeringen – men kluvenheten går inte hem

Det går att diskutera vems tankegångar som är ett hot mot demokratin

Börja med en varningstext efter varje artikel om SD – då kan ni inte säga att ni inget anade

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons