Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack till dig som gjorde min hund skotträdd

Annons

Till dig som tidigt på kvällen den 31 december förra året bestämde dig för att smälla av en raket på Söndagsvägen i Ljustadalen. Du som inte kunde hålla dig till tolvslaget. Du kanske smällde den tidigare för att ditt barn skulle få sova klockan 12? Eller för att det bara var så himla roligt att få dra av en raket? I en, kanske två sekunder.

Läs också: Vi är flera som vill förbjuda omoderna och farliga fyrverkerier

Du kommer kanske inte ens ihåg att du smällde av en raket just då? För den stunden varade ju inte länge. Du har säkert glömt bort det – men det har inte jag. Klockan var runt 18.40 och jag skyndade mig ut med min femåriga, icke skotträdda, hund för att rasta henne innan galenskaperna började.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag hade tänkt att skona hennes öron lite. Tyvärr var hon full i hormoner eftersom hon var i förlöp. Detta, i samband med raketen du smällde bakom oss, fick henne att flyga en meter upp i luften för att sedan försöka fly upp i skogen. I den stunden blev min hund skotträdd. Sedan dess har hon gått med svansen mellan benen varje gång hon gått ut genom dörren.

Hon har börjat kastat sig i kopplet i panik när det smällt på skjutbanan ett par kilometer bort. Krupit förbi basketplanen när bollen slagit i marken. Och jag har försökt jobba bort det. Aktiverat, ignorerat, testat feromonhalsband och preparat, jag har slitit mitt hår i förtvivlan. Om två veckor kastrerar jag henne. Och det kostar många tusenlappar. Bara för att få bort hormonpåverkan och på den vägen göra henne tryggare. Jag hoppas att du hade fantastiskt roligt under den sekund raketen small. Jag vill bara påpeka att du har en missad lektion i din uppfostran. Hänsyn.

Flisans matte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons