Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till alla er som stör sig på vattenskotrar: Sluta dra alla över en kam

Annons

Vi är en familj som älskar att vara ute med vår vattenskoter, vi njuter varje sekund.

Vi har inte sett någon som "buskör" och stör allmänheten som de beskrivs i insändarna. Visst går de fort för många men de är på öppet hav, där de inte utgör fara för någon annans liv, och heller inte stör allmänheten.

Att svartmåla alla som äger vattenskotrar är inte okej någonstans. Att försöka få bort dem från havet, älven, kommer ni inte lyckas med.

Säkert finns det de som inte kan sköta sig, något som förekommer överallt. Men hur många är de?  Jämfört med de som bryr sig o visar hänsyn?

Att svartmåla alla som äger vattenskotrar är inte okej någonstans. Att försöka få bort dem från havet, älven, kommer ni inte lyckas med.

De är en frihetskänsla att kunna ta sig överallt, kunna åka med vattenskoter och ta en fika åka, bada och tillbringa dagen till havs.

Vi har en vacker natur som verkligen visar sig från havet (förutom skarven som förstör öar efter öar, och luktar rejält illa).

Naturen är verkligen vacker här i trakterna, bortsett från skarven

Ni skriver att vi måste tänka på miljön, ja just det – det gör vi också, men undra om ni gör det? Ni som säkert tar bilen vart än ni ska. Det finns saker som påverkar miljön så mycket mer och som skadar djurlivet i större omfattning. Vi tycker att fokus kan ligga på viktigare saker än att störa sig på alla vattenskotrar.

Ni som klagar har ni någonsin prövat att köra eller åka? Vi tror faktiskt att ni kommer att ändra inställning när ni inser hur underbart de faktiskt är.

L och F

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Buskörning även i insjöar: Viktigt att polisanmäla överträdelser

Att jaga fåglar och bete sig som idioter är ingen rättighet ens för vattenskoterägare

Det är mysigt att bo i hamnen – men inte med fortkörare

Buskörning med vattenskotrar i Alnösundet måste stoppas

► [+] Vattenskoter – ett sommarnöje ute till havs: "Det är en frihetskänsla"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons