Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråpartiet: Om vi hade kallats till mötet skulle vi ha sagt nej till att riva logen i Lögdö

Annons
Robert Thunfors ifrågasätter att Timråpartiet och Kristdemokraternas representanter inte blev kallade miljö- och byggnadsnämndens möte, där man bland annat beslutade om rivning av logen på Lögdö bruk.

Den 11 juni var det sista kommunfullmäktigesammanträdet i Timrå för sommaren. På mötet gjordes det en del fyllnadsval, bland annat bytte Timråpartiet ut sina representanter i miljö- och byggnadsnämnden och socialnämnden. Protokollet för fullmäktige justerades den 13 juni.

Timråpartiet meddelade den 15 juni kontaktuppgifter till vår nya representant i miljö- och byggnadsnämnden.

Läs också: [+] Timrås politiker bråkar om rivning av logen i Lögdö bruk: "Det var nog inte medvetet, bara klantigt"

Konstigt nog blev vår representant, tillsammans med Kristdemokraternas nya representant, inte kallade till nämndmötet den 18 juni. Ett mycket märkligt förfarande. Kan man skylla på postgången? Knappast. Kommunen skickar ut sina kallelser digitalt tillsammans med möteshandlingarna, det står till och med inskrivet i nämndens reglemente.

Ett av besluten som togs på nämndsammanträdet var rivning av logen på Lögdö bruk. Ett beslut som Timråpartiet är starkt emot. Timråpartiet har i tidigare budgetförslag lagt pengar på renoveringar på Lögdö bruk men detta har röstats ner. Till slut sattes det av pengar i budgeten för 2018 av den styrande majoriteten S och V, men då var det för sent. Att medvetet prioritera bort renovering av taket och snöskottning ska leda till att man permanent river ett kulturminne är inget annat än ansvarslös hantering av vår gemensamma historia.

Hade ett rivningsbeslut kunnat förhindras om T och KD hade varit på plats på nämnden? Kanske inte, men vi hade fått vara med i diskussionen och framfört vår ståndpunkt. Frågan handlar ytterst om demokrati. Att medborgarnas valda representanter blir kallade till möten som de har lagligen rätt att närvara på, men då måste de också få en kallelse.

Robert Thunfors

Timråpartiet

Läs också:

► [+] Politikerna ställer sig bakom rivning av logen i Lögdö: "Vi vill göra det så snabbt som möjligt"

► [+] Snön knäckte taket på den gamla logen i Lögdö – kommunen tog beslut att inte skotta: "Det är för jävligt"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons