Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio spelregler att följa om du vill vinna vårdnadstvisten och göra ett barn illa

Annons
Det är på tiden att vi gemensamt sätter stopp för detta spel kring vårdnaden, så inga flera barn behöver utsättas, hävdar En världsmedborgare. Bild: Jessica Gow/TT.

Jag har fått och får uppleva något som jag aldrig trodde existerade i landet Sverige och det är hur man använder barn som spelpjäser (gäller både myndigheter och föräldrar), framförallt i vårdnadstvister.

Spelets regler ser ut som följande:

Regel 1: Försök att smutskasta den andre föräldern så mycket du kan. Säg att den andra ljuger.  Du får många på din sida som tycker att du är toppen.

Regel 2: Strunta i att barnet mår dåligt. Kränk, försök hetsa och jaga barnet. Du är ju ändå inte intresserad av barnet, du vill ju bara jävlas med den andra föräldern.

Regel 3: Ring och skriv i massor till myndigheterna så det blir less på dig och gör som du säger. Hetsa dem gärna och IVO anmäl dem om de säger emot dig.

Regel 4: Be dina egna föräldrar skicka kort med text som har underliggande kränkande budskap till den andre föräldern. Läs gärna upp det så andra myndighetspersoner får höra vilka perfekta människor ni är.

Regel 5: Visa bara din bästa sida när du har med myndigheter att göra, dölj vem du egentligen är. Ställ in dig hos dem så har du många fördelar.

Regel 6: Lyssna inte på barnet och inte vårdnadshavaren heller. Kräv att de ska göra som du vill och lägg gärna in lite underliggande hot, de är ju ändå i obalans så lite till kan du spä på med.

Regel 7: Spionera gärna på barnet och vårdnadshavaren, och följ gärna efter dem. Anmäls du till polisen, läggs ärendet ändå ner så du har inget att förlora.

Regel 8: Använd gärna kränkande uttryck och budskap, ingen tror ändå på den som får ta emot dem.

Regel 9: Var manipulativ. Det tar tid innan andra upptäcker det, om de ens gör det.

Regel 10: Fortsätt manipulera, charma och var extra timid mot myndigheter. Det kommer du långt med.

Schack och matt = Du vann och har lyckats få ett till barn att må riktigt dåligt.

Det är ju precis så här det inte ska vara men tyvärr ser verkligheten ut så här för många, många barn och vuxna.

Nu är det på tiden att gemensamt sätta stopp för att detta får fortsätta. Hur många barn ska behöva gå igenom detta innan myndigheterna fattar att det är fel det de gör?

Av någon anledning finns: BRY, BRIS, Barnens rätt, Trygga Barnen, BO, Rädda Barnen, Barnafrid, NKC, Maskrosbarn, ROKS, kvinnojourer med mera.

Nu är det på tiden att gemensamt sätta stopp för att detta får fortsätta. Hur många barn ska behöva gå igenom detta innan myndigheterna fattar att det är fel det de gör?

En världsmedborgare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Skämdes själv som Nackstabarn – ge utsatta barnfamiljer gratis inträde på Himlabadet under sommarlovet

Snart är sommaren här – de hemvändande barnens tid att möta fnysande och oförstående vuxna

S: Ungas psykiska hälsa är en av vår tids ödesfrågor

Det är långt till 300 elever per skolkurator – elevhälsan måste få tillräckliga resurser

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons