Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tittar man bara på det som fungerar blir det ingen förbättring i vården

Annons
Bengt-Göran Norlin tycker att chefläkaren Martin Enander uttrycker sig klumpigt i fråga om hur vården fungerar. Bilder: Fredrik Sandberg/TT

Med anledning av artikeln Chefläkare menar att vårdkrisen är en falsk spegelbild – vill lyfta fram den höga kvaliteten inom svensk sjukvård, ST 17/6.

Detta inlägg ser jag som en partsinlaga. Om man vill ha en bättre vård i Västernorrland så kan man inte titta på de delar som fungerar. Det verkar som Enander enbart vill att detta skall lyftas fram. Att människor får lida och vänta i åratal på vård är inte något som skall tas fram i massmedia menar han utan detta ger en falsk bild. Den är inte falsk för oss som har drabbats! Vill man att vården skall bli bättre måste man titta på de delar som inte funkar. Tittar man bara på det som funkar kan ingen förbättring ske, helt enkelt.

Jag bygger detta på egna erfarenheter och av uttalanden jag fått höra av många andra. Visst finns det de som klarat livhanken genom vården och omsorgen, men tittade vi bara på det skulle inte någon förbättring ske.

För egen del väntar jag nu sedan åratal på att få hjälp där olika tandläkare och vanliga läkare sätter in antibiotika i kur efter kur. Det enda som då händer är att infektionen lär sig att klara av dessa kurer och svårligen kan botas.

Jag får besked om att förväntad väntetid till adekvat behandling är sex till tolv månader. Detta efter att efter sex månaders tidigare behandling fått en remiss.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag antar att detta känns igen av fler patienter.

Men Enander menar att sådant inte skall tas upp i massmedia, för vi är ju så bra på enstaka områden i Västernorrland. Detta initieras av politiker, menar han. Men vi vanliga människor lider medan vi får vänta.

Vården kan inte bli bättre med ett sådant tankesätt.

Bengt-Göran Norlin

Läs också:

Öppet brev till regionpolitikerna: Sommaren ser tuffare ut än på länge – hur löser ni rekryteringen framöver?

Det vore kanske billigare att byta ut vårdpersonalen mot robotar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons