Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikpolisen gör ert jobb – ut på vägarna så räddar vi liv

Annons
Vi flesta äldre känner och försöker värna om er yngre, skriver skribenten, som anser att det krävs fler trafikpoliser i civilbilar. Bilder: Johan Nilsson/TT och Emil Langvad/TT.

Något måste vara fel hos trafikpolisens organisation, eller så struntar man i att sköta sitt jobb! Då jag dagligen kör efter E14 och ibland också efter E4 så ser man hela tiden fartdårar som inte kan hålla sig inom den lagliga hastigheten. Dom kör utan större risk att bli lagförda och som även gör vansinnesomkörningar där bara turen avgör att ingen tragedi inträffar.

Jag har varit efter vägarna i nära femtio år som fordonsförare och sett dom mest gruvliga olyckorna efter våra vägar i vårt närområde och som drabbat närstående, vänner och bekanta med dödliga utgångar. Jag förstår inte varför man inte kan ha dagliga trafikpoliser som i civila bilar håller efter dom värsta trafiksyndarna.

Jag är ganska säker på att om trafikpolisen avsatte en civilpolisbil mellan Sundsvall och låt oss säga Bräcke, så skulle denna bil betala både bilen och personal, samt att det även blir slantar över.

För Plus-kunder: Kvinnor kör bättre än män – på uppkörningen: "Män har en övertro på sin egen förmåga"

Nej, fram för trafikpoliser i civilbilar som dagligen trafikerar våra vägar och därmed kan vi spara på mänskliga lidanden och förluster.

Eftersom jag är väl 60 år så räcker varken mina tår eller fingrar till om jag ska räkna upp bara dem som omkommit efter våra vägar i vårt närområde och som jag på ett eller annat sätt kände eller var släkt med.

Tänk på detta ni yngre eller tanklösa som kör som vettvillingar efter våra vägar! Tycker ni att det är värt priset att köra som idioter och samtidigt tro att olyckor drabbar bara andra och andras vänner och släkt, eller dom klantiga bilförarna.

Jag vet att olyckor kan drabba den allra skickligaste bilförare även om man själv är försiktig och som Karlsson på taket sade till sin hustru när det begav sig: "Tala inte till mig när jag kör bil!" ( Karlsson på taket var en av Sveriges bästa rallyförare när det begav sig).

I dagens bilistflöde bör många ha denna gedigna bilförares uppmaning i sina tankar innan man tar upp sin mobiltelefon när ni kör bil och förstå att det är hastigheten i er bil som dödar dig andra om olyckan är framme.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

En kapten sade till oss beväringar när jag gjorde lumpen att vi som levde och överlevde trafikflödet som då rådde, att vi var kloka och hade en överlevnadsförmåga som även kunde göra sig gällande i strid! Vad han menade var att idioter sanerar sig själva och särskilt då i trafiken. Därför om det är som han uttryckte det, är det av vikt att trafikpolisen plockar bort dom flesta idioter efter våra vägar då vettvillingarna även sanerar bort folk som försöker köra lagenligt.

Nej, fram för trafikpoliser i civilbilar som dagligen trafikerar våra vägar och därmed kan vi spara på mänskliga lidanden och förluster.

Titta er omkring ni yngre som tror er odödliga i trafiken! Många av era nära och kära som i övrigt är friska kommer vara borta bara i trafikolyckor när ni når min ålder, om inte trafikpolisen gör sitt jobb och vi andra låter vanvettet få fortgå. Dör gör vi ändå förr eller senare, men att dö unga genom idiotiska bilar som släpper fram fartdårar är inte förenligt med ett humant samhälle där lag och ordning ska säkerställa att vi får uppleva ålderdomen om vi har turen att vara friska.

Vi flesta äldre känner och försöker värna om er yngre.   

 S-Å-S

Läs också:

Det finns förare som borde få körkortet återkallat

Ska gångtrafikanter få agera trafikpoliser?

LO, SSU: Ge fler möjlighet att ta körkort – för fler i arbete

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons