Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på uthängning av vissa hundraser

/

Annons

Jag är så trött på all uthängning av så kallade "farliga" hundraser så fort det skett en olycka. Är så trött på att alla olyckor och bett som görs av vad folk anser vara "familjehundar" mörkläggs; för ärligt talat, hur många gånger har ni hört om tillfällen där Golden retrievers, Labradorer eller liknande "snälla" hundar bitit någon?

Min hund av såkallad "kamphundstyp" är förstörd för livet på grund av just sådana hundar och dess oaktsamma ägare; för inte har jag mött en oaktsam människa med en hund av "farlig" ras ute.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Människor tittar snett när min hund morrar åt de flesta "snälla" hundar som kommer för nära. Men inom loppet av två månader har det hänt att vi fått två olika sådana "snälla" hundar på oss, där jag själv som ägare blivit illa biten när jag försökt skydda min egen hund från ytterligare men.

Läs även: Kvinna misstänks ha hetsat kamphund mot barnvagn

Läs även: Efter ny attack har ägaren valt att avliva sin hund

Läs även: Bragd-Agda belönas med köttben

Dessa så kallade "snälla familjehundar" behöver också uppfostran; precis som vilken annan ras som helst, de har också riktigt dåliga dagar då skit händer vare sig man vill tro det eller ej. De är individer allihop – men varför ska just deras dåliga dagar mörkläggas? Varför anses det "okej" att en Labbe, Golden eller Pudel biter ifrån men inte en Rottweiler, Amstaff eller Schäfer? Varför ska de tre sistnämna hängas ut men inte de tre förstnämnda? Dessa "snälla" hundar kan orsaka minst lika svåra skador, glöm inte det. Alla skador är dessutom inte alltid fysiska, vare sig det är hund eller människa vi pratar om.

Se individen, inte rasen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons