Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två åsikter är bättre än en – gör plats åt fler S-krönikor

Annons

Vi har en stor, vacker stad som dessutom växer sig allt större och starkare med många förändringar. Förändringar som ska göra det lättare för människor och företag att verka och växa. All utveckling uppskattas inte av alla, men utveckling och diskussionen kring detta är en vital del av ett öppet demokratiskt samhälle.

Läs också: Så säger tidigare läsare om Dagbladet

Vi har även stora samhällsutmaningar att tackla i alltifrån hur vi får en bättre vård till våra medborgare till hur vi ska få en mer jämlik skola för alla. Vi står också framför utmaningar om hur vi på ett bättre sätt kan ta till vara på de resurser som finns i samhället. I ett demokratiskt klimat är det viktigt att alla röster och synpunkter får en arena att framträda på.

Fram till för drygt ett år sedan fanns det två dagstidningar i Sundsvallsområdet. Två tidningar med olika inriktning som erbjöd medborgarna olika perspektiv på nyheter. När Dagbladet lades ner fick ledarskribenter från Dagbladet möjlighet att dagligen publicera sina texter i Sundsvalls Tidning. Trots att det bara fanns en tidning kvar så fanns det ändå minst två röster. Det var bra.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Nu har Mittmedia skurit hälften av tillfällena för socialdemokratiska ledarskribenter att synas i Sundsvalls Tidning. För att ge en mer nyanserad syn av de beslut som fattas i kommunen, behöver det finnas mer än en åsiktsriktning på ledarsidorna. Mittmedia borde även fortsättningsvis upplåta detta utrymme efter att man valde att lägga ner Dagbladet.

Hur påverkas samhällsklimatet när rapporteringen blir negativ och ensidig? Det behövs en ledarsida som inte är höger och därför kan bidra med en lite större mångfald av åsikter och perspektiv på det som sker i kommunen än vad som är fallet nu. I ett demokratiskt öppet klimatat som jag tror att vi alla eftersträvar, borde detta vara möjligt att egenomföra.

Läs också: Dagbladet läggs ner

Därför uppmanar vi Mittmedia att tänka om gällande neddragningen av antalet S-ledare i tidningen. Många Dagbladet-prenumeranter har följt med över till Sundsvalls Tidning, men vi tror att många av dessa läsare, däribland undertecknade, känner en stor saknad och sorg nu när det bara finns en ledarsida. Vi är övertygade om att det demokratiska samhällsklimatet skulle gynnas och utvecklas av två ledarsidor, inte med en.

Magnus Haak

Frida Burman

Sundsvalls S-förening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons