Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckling kräver tydligt ledarskap

Annons

Replik på Jobbar för att stärka Sundsvall, ST 21 augusti.

Åter skriver Anders Hedenius och Bodil Hansson, båda (S), ett ordrikt men tämligen innehållslöst inlägg om skillnaderna i bostadspolitik mellan bland annat oss liberaler och den majoritet som nu styr i Sundsvall. Den ”stora” satsning som majoriteten för fram är att under ett år, 2017, tillföra stadsbyggnadsnämnden (SBN) två miljoner kronor för att öka framförhållningen hos stadsbyggnadsnämnden. Jaha, så därefter är allt frid och fröjd? Knappast!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

SBN hinner ju knappt anställa och skola in den personal som ska öka framförhållningen innan den måste sägas upp igen. Eller, om det är planen, konsulttjänsterna upphandlas och genomförs – dessutom är det rätt vanligt med överklaganden.

Det som verkligen ger långsiktighet i utvecklingen av Sundsvalls bostadsbyggande är dels den handlingsplan som kommunfullmäktige nyligen antog efter ett förslag från oss liberaler, dels att den styrande majoriteten lyckas samarbeta med oppositionen så att bland annat investeringsplanerna kan fattas gemensamma beslut om. Den förmågan hade vi inom koalitionen under föregående mandatperiod, något som ni i nuvarande majoritet misslyckats med. De investeringar ni så stolt lyfter fram om exploatering för vatten och avlopp, där finns det ju ingen annan syn hos oss liberaler än att detta ska ske i den takt som krävs. Men majoritetens ledarskap räckte inte till att skapa långsiktig tydlighet gemensamt med oss i alliansen. Det skulle en långsiktig utveckling av hela Sundsvall må bra av.

Stefan Falk (L)

Gruppledare i Sundsvalls kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons