Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Vi har fått nog av den inhumana asylpolitiken – stoppa deportationerna nu

Annons

Nu har Vänstern i Svenska kyrkan i Härnösands stift fått nog av den inhumana asylpolitiken och kräver ett omedelbart stopp av deportationerna av ensamkommande, samt en omedelbar amnesti för ensamkommande barn.

Stefan Löfven och den svenska regeringen lovade inför förra valet en human flyktingpolitik, ett löfte som Löfven och regeringen har svikit många gånger sedan dess.

Det har hårdnat allt mer för de ensamkommande barnen, situationen är så pressade att många tar sitt liv för att de upplever situationen så hopplös. Migrationsverket som sköter utredningarna om barnen ska få stanna eller inte använder mycket omtvistade metoder som till exempel medicinsk åldersbedömning – en metod som har fått hård kritik för att vara osäker.

Även handläggarnas kompetens har ifrågasatts från många håll. Detta sammantaget gör att Migrationsverkets beslut om åldersuppskrivning och deras beslut om deportationer starkt kan ifrågasättas.

Vidare är Afghanistan en av världens mest oroliga krigshärdar där folk dagligen dödas på grund av etnicitet eller sexuell läggning vilket vi starkt vänder oss mot. Migrationsverket hävdar att det är säkert att utvisa till Afghanistan vilket omvärlden starkt ifrågasätter.

Nu kräver vi att Sveriges regering och Migrationsverket omedelbart upphör med deportationerna och att man i avvaktan på att ordentliga analyser av säkerhetsläget i Afghanistan gjorts inför en omedelbar amnesti för samtliga ensamkommande från Afghanistan.

Vänstern i Svenska kyrkan, Härnösands stift

genom Stefan Lindkvist, distriktsordförande

 

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Skäll under rätt träd – Migrationsverket agerar på uppdrag av beslutsfattarna

►  Migrationsverket skapar en katastrof för vårt äktenskap

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons