Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad görs åt en polismyndighet i kris?

Annons

Vi har de senaste dagarna kunnat läsa om det kaos som pågår inom polismyndigheten i norra regionen. Eller ja, vi har väl senaste åren kunnat ta del av många rapporter om missnöjda poliser och en ledningsstruktur som inte klarar av att möta det moderna arbetslivet.

Det vi har läst senaste dagarna är riktigt pinsamt och i synnerhet allvarligt, när polispatruller som ska på utryckning i centrala Östersund skickas till en adress i Sundsvall. Det kan handla om liv och död.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Polisen i norr ska ha ett politiskt insynsråd och jag vill därför fråga er som sitter där med vad ni gjort åt det kaos som verkar råda? Förtroendet för polisens förmåga och kapacitet fortsätter sjunka.

Åsa Sjödén, socialdemokrat och vice kommunalråd i Sollefteå, ska vara en av länets två sosse-ledamöter i insynsrådet. Hur bedömer du situationen inom myndigheten? Vilka åtgärder har du vidtagit med anledning av detta? Hur ser du på den nya organisationen inom polisen?

Det var viktigt med polis när parkeringen för Urkult i Näsåker skulle fungera bra. Jag hoppas att du tar lika stort ansvar för resten av Norrland och har engagerat dig i mer än bara din egen ort.

Vad fyller insynsråden för funktion?

Erik Berglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons