Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad krävs för att vi ska få täckning?

Annons

Jag vill tillföra något till debatten angående mobiltäckning i glesbygden. Jag och min familj har ett fritidsboende i en by som heter Naggen. Där finns 24 stycken fasta boenden och ett flertal fritidsboenden. Telefonkontakten med omvärlden är näst intill obefintlig. Det skulle vara en trygghet att veta att möjlighet finns att kunna larma räddningstjänsten när behov uppstår.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Exempelvis blev det en relativt stor gräsbrand där för två veckor sedan. Byborna släkte elden själva då det tog en timma innan räddningstjänsten kom fram. Man har varit i kontakt med Telia och frågat varför byn inte kan få en mast som byn kan ha nytta av. Svaret från Telia var då att det inte var tillräckligt lönsamt att sätta upp en mast där då Telia är ett vinstdrivande företag.

Läs också: Tur för mina barn att ni satsar på nattbuss

Läs också: Bredband måste prioriteras – även på landsbygden

Jag har nu två frågor som jag gärna vill ha svar på: I byar runt om Naggen (med mindre antal invånare) har man ganska nyligen satt upp mobilmaster, vart ligger lönsamheten? Vilka kriterier ska uppfyllas för att byn ska kvalificera sig för att få en acceptabel mobiltäckning? Svar från Telia emotses tacksamt.

Elisabeth Jonsson, Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons