Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga samarbeta med SD

Annons

De etablerade riksdagspartierna har med all önskvärd tydlighet sagt och visat att de inte kan tänka sig att samtala eller samarbeta med Sverigedemokraterna. Från olika håll i landet däremot kommer rapporter om att det på kommunnivå förekommer samtal med SD.

I går publicerade Sifo resultatet av en opinionsmätning beställd av SVT. Den visar att mer än hälften av de intervjuade allianssympatisörerna och en fjärdedel av de rödgrönas sympatisörer nu anser att partierna bör samarbeta med SD i frågor där man tycker likadant. Men den tondöva makt­eliten tar sig förstås rätten att strunta i sina uppdragsgivares (det vill säga folkets) åsikter och väljer i stället att fortsätta sin misslyckade isolering av SD. Det kan stå dem dyrt att köra över väljarna och urholka demokratin. Vem kan känna förtroende för politiker som går i otakt med folket?

Tänk, om man kunde skicka alla riksdagspolitiker som inte klarar av att ens samtala med SD till de kommuner där man lyckas med detta! Det skulle kunna ge nyttig erfarenhet och träning. Samtidigt skulle man till riksdagen rekrytera de lokala politiker som klarar av att prata med SD. Det skulle möjligen bli en del tomma stolar i riksdagen, men hellre färre som åstadkommer mer än fler som åstadkommer mindre.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons