Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår närhet till teknik skadar oss både fysiskt och psykiskt

Annons

Blixten verkar sölig jämförd med den hastighet den trådlösa tekniken använder, när den växlar mellan olika frekvenser som skickas ut från sändarna. Det kallas pulsad strålning. Utan den blir det inte många tjänster i mobiler och plattor.

De många vetenskapsmän som studerat den pulsade strålningen har visat, att den skadar celler i allt levande. Skador kan uppstå vid mycket lägre strålning, än den vi utsätts för hela tiden av mobilsändarna. Vilket organ som helst i din kropp kan drabbas när som helst. Det är en av orsakerna till den ökade stressen och sjukligheten, till exempel cancer, ADHD, elöverkänslighet och hjärtsjukdomar. Något som strålningen också ligger bakom är ökad risk för stroke, sömnrubbningar, nedsatt tanke-, minnes- och koncentrationsförmåga.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Torsdagen 20 januari gick forskare ut i P1 på Sveriges radio och påstod att strålningen är låg och inte kan skada, möjligen barn. Men strålningen är skyhög i förhållande till vad vi tål i längden. De sa också att vetenskapsrådet studerat vetenskapliga rapporter som inte visat skador. Det finns tusentals rapporter om detta. Ungefär hälften har studerat enskilda frekvenser, alltså inte pulsad strålning. Därför säger de rapporterna inget om den trådlösa teknikens risker.

Läs också: Telekomindustrin kallar mig foliehatt men strålning från artificiella mikrovågor gör mig sjuk

Forskarnas påstående om att hjärntumörerna inte ökat i antal, är ren lögn. Socialstyrelsen är ansvarig för den statistiken, men mörkar statistikrapporter från sjukhusen.

Det är sant, att det inte finns nog med studier om hur barn skadas av strålningen. Men de är alltid känsligare än vuxna för all slags gifter och påfrestningar. Barncancern ökar stadigt och ADHD-ökningen är enorm sedan mobiltekniken infördes.

Märta Tollet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons