Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var tar pengarna i landstinget vägen?

Annons

Jag vet inte om alla förstår allvaret i landstingsfrågan som pågår i länet – det berör allas sjukvård. Vi betalar över sju miljarder kronor för landstinget i länet, men av den summan tar landstingsstyrelsen själv cirka två miljarder. Det är de delar som inte berör sjukvården som slukar cirka 28 procent av landstingets pengar.

Det här talar man inte om. Ska regional utveckling med mera få ta sådan stor del? Det är vad som gäller i dag i ett rätt litet landsting, hur ska det se ut när man lägger ihop alla Sveriges landsting?

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det verkar vara helt omöjligt att via Sveriges kommuner och landsting (SKL) få vettig information. Men dessa personer är satta där, precis som Fifa, skydda en organisation som inte vill vara transparent. Vilka summor pratar vi om när lilla Västernorrlands län har nästan 28 procent avsatt för landstingsstyrelse? Jag skulle inte tro att de summorna minskas om det blir en större region.

Läs också: Bra vård måste alltid gå före skattesänkning

Läs också: Kanske dags att minska på antal sjukhus

Var försvinner pengarna? Är det dessa pengar som betalar en del av pensionen för de odugliga ledarna från Stockholm som SKL föreslagit? När SKL skapades av kommuner och landsting så skapade man också ett nytt sätt för huvudstaden att dra nytta av de lokala skatterna i resten av Sverige.

Vi har en minister i Sverige för sjukvård, vad bestämmer han över? Han kan säga och tycka vad han vill, sen sitter respektive landstingsfullmäktige landet över som tycker något helt annat. Varför finns en sjukvårdsminister i regering om den personen inte styr något?

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons