Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ingen pistmaskin till populära Medelpad Classic Ski?

Annons
Skribenten förstår inte varför kommunen inte kan bistå med pistmaskinen inför Medelpad Classic Ski. Bild: Johan Engman / Mårten Englin

Bergeforsens SK och Ljustorps IF arrangerar tillsammans långloppet Medelpad Classic Ski som går genom fantastisk miljö i Ljustorp/Bergeforsen Timrå kommun söndag den 11 februari. Loppet lockar ett stort antal åkare både lokalt och även från andra delar av landet, till exempel Stockholm, Göteborg, Sala, Gävle, Umeå med mera. Detta är ju fantastiskt roligt, då de ju faktiskt besöker vår kommun och på så vis bidrar till dess utveckling. Föreningarnas medlemmar och tävlingsorganisation lägger ned hundratals, kanske tusentals, ideella arbetstimmar för att arrangemanget ska bli så lyckat som möjligt.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Därför har föreningarna bett om hjälp från kommunen, nämligen att den pistmaskin kommunen har och som finns på Bergeforsens skidstadion ska användas och preparera spåret inför söndagens tävling så att det blir så fina banor, tävlingar och så fin upplevelse som möjligt för alla deltagare. Men svaret man tydligen fått från ansvarig arbetsledare på kommunen är att det kommer man inte att göra för "att pistmaskinen kan gå sönder", och därför tänker man inte hjälpa till med detta.

För Plus-kunder: Inget skidspår i Ovansjö i vinter

För en lekman och kommuninvånare känns detta väldigt konstigt – vi har väl sällan haft så mycket snö som i år – och pistmaskinen är ju bevisligen till för att just preparera snö så vitt jag förstår det. Det känns faktiskt väldigt provocerande att få detta svar då ju kommunen tenderar att kunna hjälpa andra vinteridrotter i Timrå (läs: ishockey) med nästan vad som helst, när som helst. Därför skulle det vara oerhört intressant att höra någon ansvarig på Timrå kommun uttala sig i denna fråga, och om det verkligen stämmer att man inte kommer att hjälpa föreningarna med denna förfrågan och önskemål?

Frågande och besviken skidvän i Timrå kommun

Svar direkt:

Medelpad Classic Ski är en tävling som Bergeforsens skidklubb har anordnat själva under många år och föreningen har även svarat för prepareringen av hela spårsträckningen tillsammans med Ljustorps skidklubb, förutom den del som berör Bergeforsens skidstadion och dess närhet mot Lögdösjön, cirka fyra kilometer som kommunen pistar.

Men nu tre veckor innan tävlingen fick jag förfrågan om pistmaskinen kunde pista spåret med vår maskin. Men om vi skall köra spåret så måste vi titta igenom spåret sommartid först med fyrhjuling för att säkerställa bredd och avsaknaden av stubb och sten (fräsen går djupare än vad man kan tro), och det är bara vissa delar vi skulle kunna köra. Det är minst fyra vattenpassager där vi varken kan eller får passera samt en bro som är för låg.

Börje Öberg

Arbetsledare Park och anläggning, Timrå kommun

Läs också:

Kommunens stöd är en förutsättning för en stark startelva i GIF 2018

Stärk ishockeyn i Medelpad genom att samarbeta med våra grannar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons