Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför kan inte föräldrar vara hemma med sina barn mer än ett år?

Annons
Skribenten tycker inte att man ska klaga på barnomsorgen. Bild: Hasse Holmberg/TT / Isabell Höjman/TT

Replik på Tillfällig förskola i några månader innan byte till förstahandsvalet – Timrå kommun värnar inte om barnen, ST 19/3.

Att Timrå kommuns barnomsorg är ett sjunkande skepp har jag svårt att förstå. De gör så gott de kan med de pengar du och jag ställt till förfogande. Om du tycker att allt är fel, gå in i politiken och gör nåt. Kanske höj skatten med fem kronor, hur länge blir du då kvar? Klaga inte bara.

Att få ett barn fött i början av året kan man väl planera. Sedan att få en plats som inte passar är ju tråkigt. Själv skulle jag vilja ha ett dagis tre meter från min kåk för mina barnbarn. Praktiskt.

Varför kan inte föräldrar vara hemma mer än ett år? Min mamma var hemma i 25 år. Det var vår trygghet. Men då saknade vi både tv och bil. Hon och pappa prioriterade oss barn. Så var det kanske på 60-talet.

För Plus-kunder:  Kris på förskoleplatser i Timrå kommun: "Vi räknar med att utöka"

Att hela tiden klaga på kommun, landsting och skällsordet "samhälle" känns fel. Gå ut och googla på orden så ser ni att det är vi som är kommun, landsting och samhälle. Samhället är inte någon egen person, det är du och jag. Ingen annan.

Sedan kan jag förstå dig i din situation men utan att vara något större fan av Ewa Lindstrand så tror jag att de gör så gott de kan där i toppen.

OM

Läs också:

► Låt Timrås barnskötare vidareutbilda sig till förskollärare med bibehållen lön

► Låt barnen gå på närmsta förskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons